Cabinet Medical Portal Medical
HOME Stiri Produse Farmacii Cabinete Homeopatie Evenimente Medicina Muncii
Sectiuni
HOME
Produse
Farmacii
Farmacii Bucuresti
Cabinete
   - Cabinete Stomatologice
   - Cabinete Homeopatie
   - Cabinete Pneumologie
Clinici
   - Clinici Veterinare
   - Cardio
Psihoterapie
Teste Genetice
Chirurgie
Homeopatie
Evenimente
   - Simpozioane MF
   - Medicina de Familie
   - A.M. Anti-Aging
   - SRATI
   - S.R.P
   - SRO
   - Pediatrie
   - Stomatologie SRS
   - Medicina Interna
   - Ultrasonografie
   - Congrese 2008
Dosare contractare 2009
   - CASMB
   - OPSNAJ
   - CASMTCT
   - CASIF
CAS judetene
Sarcina si Nasterea
Imagistica Medicala
Laboratoare
Medicina Alternativa
Medicina Muncii

Ultimele stiri
Curs de pregatire profesionala continua "╬ntelegerea adolescentilor si metode de lucru"
Septembrie 17, 2008

Implantul-solutie de reabilitare dentara
Iulie 9, 2008

Consumul de cafea si ceai in relatie cu riscul diverselor tipuri de Accident Vascular Cerebral
Iunie 27, 2008

Consumul a mai mult de 6 oua pe saptamana duce la un risc crescut pentru barbatii diabetici
Aprilie 13, 2008

Medicamentele impotriva cancerului si Scleroza Multipla agresiva
Iunie 14, 2008

Echinacea purpurea
Septembrie 16, 2007

Stiri medicale
Septembrie 16, 2007

Homeopatie

HOMEOPATIE    Homeopatia este o metoda terapeutica, bazata pe principiul similitudinii : similitudinea care exista intre potentialul toxic al unei substante si puterea sa terapeutica.
    Anumite substante, utilizate in doze ponderale, provoaca o anumita simptomatologie la o persoana sanatoasa, in timp ce administrate in doze infinetezimale, ele vindeca simptome analoage celor care le-au provocat.
    Homeopatia se caracterizeaza de asemenea prin individualizarea tratamentului. In cadrul homeopatiei, exista in special persoane bolnave si nu boli in sine, tratamentul depinzand intotdeauna de modul in care pacientul reactioneaza.
    Homeopatia este recomandabila de preferinta pacientilor care vad in ea o terapie eficace, naturala si fara efecte secundare.

Medicul homeopat
Un medic homeopat este medicul care, suplimentar studiilor sale de medicina, a decis sa-si completeze formatia studiind homeopatia. Precum un dirijor de orchestra, medicul homeopat care v-a consultat, va putea alege tratamentul cel mai adecvat pentru sanatatea dumneavoastra.
            Domeniile homeopatiei
        Homeopatia se adreseaza in egala masura atat sugarilor, copilor, adultilor, cat si varstinicilor. Eficacitatea tratamentului nu comporta aspecte legate de varsta. Homeopatia permite rezolvarea unui mare numar de tulburari la care puteti fi expusi in mod frecvent, cum ar fi, de exemplu, fenomenele alergice care se manifesta in toate sezoanele, tulburari ORL repetitive, gripa sau stresul si nervozitatea.
    Domeniul de actiune al homeopatiei este vast iar medicul dumneavoastra homeopat il cunoaste foarte bine sub aspectul posibilitatilor si limitelor.HOMEOPATIE

            HOMEOPATIA, UN ALIAT EFICIENT AL TUTUROR

        Ce semnifică cuvântul "homeopatie " ?
        "Homeopatie " este un cuvânt care este compus din doua cuvinte grecesti : homoios (" asemănător ") şi pathos (" boală "). Substanţe care ar provoca la omul sănătos anumite simptome, pot vindeca, în doze infinitezimale boli a căror simptomatologie este asemănătoare. Ea acţioneaza prin stimularea mecanismelor naturale ale organismului.
        Ce este un medicament homeopatic ?
        Este un medicament preparat printr-o tehnică specială plecând de la o substanţă de bază a carei origine este vegetală, animală, minerală sau chimică. Există mai mult de 3000 de substanţe de bază numite suşe de la care se pleacă in fabricarea medicamentului homeopatic, suşe care sunt controlate foarte riguros (antipoluare, antiradiaţii etc.).
        Cum se prezintă medicamentele homeopatice ?
        Ele se prezintă cel mai adesea sub forma de tuburi cu granule sau tuburi-doză, dar mai pot exista şi sub formă de picături, comprimate, unguente…
        Ce semnifica CH ?
        CH este abrevierea de la Centezimală Hahnemanniană şi indică că medicamentul a fost preparat după un procedeu de diluare succesivă inventat de Dr. Samuel Hahnemann. Numărul care precedează CH-ul indică numarul de diluţii la care a fost supusă substanţa respectivă. Este fundamental să fie respectat de catre pacient numarul diluţiei prescris de către medicul homeopat.
        Care este câmpul de acţiune al homeopatiei ?
        Cămpul de acţiune al homeopatiei este vast şi acoperă cea mai mare parte a patologiilor curente : gripă, tulburari ORL repetitive, tulburări digestive, stress, insomnie etc. Există totuşi un anumit număr de maladii pe care homeopatia nu le vindecă : e vorba de bolile grave evolutive (cancer, leucemii, boli sexuale transmisibile…) şi acele boli care necesită intervenţie chirurgicală.
        Cine este medicul homeopat ?
        Medicul homeopat este un medic care şi-a completat formaţia profesională studiind tehnici de prescriere a medicamentelor homeopatice. El poate alege tratamentul (alopatic şi/sau homeopatic) cel mai bine adaptat la cazul bolnavului.
        Care sunt contraindicaţiile şi efectele adverse ale medicamentelor homeopatice ?
        Nu există contraindicaţii şi efecte adverse cunoscute.
        Tratamentele homeopatic şi alopatic sunt compatibile ?
        Nu există contraindicaţii privind priza simultană de medicamente alopatice cu cele homeopatice. Pentru orice eventualitate pot fi luate alternativ.
        Când şi cum se iau medicamentele homeopatice ?
        Respectaţi indicaţiile medicului. În principiu ele se administrează la distaţă de mese. Granulele şi globulele se iau sublingual sau dizolvate în puţina apa în cazul sugarilor, iar comprimatele se sug.
        Căror categorii de vârstă pot fi administrate medicamentele homeopatice ?
        Tuturor categoriilor de vârstă, de la sugari la persoanele vârstnice, cât şi femeilor gravide sau în perioada de alăptare.
        Unde găsim un medic homeopat ?
        La Societatea Româna de Homeopatie, la Fundaţia Medicală Romană Prohomeopathia (tel.410 5287 şi altele. Pentru informaţii se poate suna la sediul societăţii Boiron din România (tel.021-410 0546, 021-410 0635), autoarea acestui articol.


Legaturi Utile
anunturi gogle

Copyright Medical Farma 2009-2016    Web Design realizat de DesignStart
Medicina Director Web director web  Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
Legaturi utile |      Trafic    - Partener Mxhost.ro -