Cabinet Medical Portal Medical
HOME Stiri Produse Farmacii Cabinete Homeopatie Evenimente Medicina Muncii Adauga Unitate Medicala CONTACT
Sectiuni
HOME
Produse
Farmacii
Farmacii Bucuresti
Cabinete
   - Cabinete Stomatologice
   - Cabinete Homeopatie
   - Cabinete Pneumologie
Clinici
   - Clinici Veterinare
   - Cardio
Psihoterapie
Teste Genetice
Chirurgie
Homeopatie
Evenimente
   - Simpozioane MF
   - Medicina de Familie
   - A.M. Anti-Aging
   - SRATI
   - S.R.P
   - SRO
   - Pediatrie
   - Stomatologie SRS
   - Medicina Interna
   - Ultrasonografie
   - Congrese 2008
Dosare contractare 2009
   - CASMB
   - OPSNAJ
   - CASMTCT
   - CASIF
CAS judetene
Sarcina si Nasterea
Imagistica Medicala
Laboratoare
Medicina Alternativa
Medicina Muncii
Adauga Unitate Medicala
CONTACT

Flux Stiri
RSS Flux RSS

Stiri - articole

oua_si_riscul_in_diabet         Un nou studiu a aratat ca , consumul a mai mult de 6 oua pe saptamana duce la un risc crescut de deces din diverse cause, diabeticii parand a se confrunta cu un risc de mortalitate crescut conform acestui studiu efectuat pe barbati.
        “Cu cat barbatii diabetici consuma mai multe oua, cu atat riscul de deces in cazul lor creste” a spus conducatorul studiului Dr. Luc Djousse, medic epidemiolog la Brigham and Women's Hospital si asistent univarsitar la Harvard Medical School din Boston.
        Djousse si colaboratorii sai au analizat consumul de oua si cazurile de mortalitate pe un lot de 21.000 de barbati care au participat la acest studiu de cercetare a bolilor de inima si prevenirii cancerului in randul medicilor (barbati) americani.
Participantii aveau varste cuprinse intre 40 si 86 de ani. In decursul a mai bine de 20 de ani toti medicii au completat chestionare ce cuprindeau informatii despre consumul zilnic de oua, cazuri de atac vascular cerbral si infarct miocardic, indicele glicemic, nivelul colesterolului, consumul de alcool si tutun si informatii generale despre dieta zilnica.
        In urma studiului s-a constatat ca, in medie subiectii consumau un ou pe saptamana- considerat de autorii studiului ca , fiind “relativ-scazut”.
        S-a concluzionat ca riscul de infarct miocardic si atac vascular cerebral nu poate fi asociat cu consumul de oua. La fel nici consumul de mai mult de 6 oua pe saptamana nu a fost asociat cu un risc crescut de mortalitate din diverse cauze. Dar consumul a mai mult de 7 oua pe saptamana de catre subiectii sanatosi a fost asociat cu o crestere de 23 de procente a riscului de mortalitate.
        Mai socanta a fost descoperirea ca riscul mortalitatii era mult mai mare in randul medicilor-subiecti diabetici. Consumul a mai mult de 7 oua pe saptamana a dublat, in cazul lor, riscul de deces din cause diverse, comparative cu subiectii diabetic ce consumau doar un ou pe saptamana.
        Descoperirile studiului au fost publicate in numarul din aprilie al The American Journal of Clinical Nutrition.
        Bolile de inima reprezinta principala cauza a mortalitatii in Statele Unite ale Americii, iar nivelul crescut de LDL (low density lipoproteins)-“colesterol rau” este principalul factor de risc in dificultatile cardiovasculare. Cum ouale sunt bogate in colesterol iar colesterolul este legat de riscul bolilor cardiovasculare, relatia dintre grasimile aflate in dieta si grasimile existente in sange este complexa.             Unele studii au sugerat ca grasimile din alimentatie nu afecteaza nivelul grasimilor din sange in cazul multor oameni, dar exista si cazuri in care afecteaza , cum este cel al oamenilor care sufera de diabet.
Un singur ou contine in jur de 200 miligrame de colesterol-limita ratiei zilnice alocate celor cu risc de boli de inima fiind doar de 100 miligrame, au specificat cercetatorii.
Pe de alta parte, oul este sursa de minerale, vitamina B, proteine si grasimi monosaturate, toate avand rolul de a micsora riscurile de imbolnavire.
        Pentru a explica descoperirile facute in cazul barbatilor diabetici, cercetatorii au lansat ipoteza ca in cazul lor conversia grasimilor din alimentatie in grasimi din sange se face mult mai usor decat in cazul subiectilor fara diabet.
“ Avem nevoie de date suplimentare pentru a confirma aceste ipoteze, deci e oarecum prematur sa sfatuim impotriva consumului de oua pana nu avem mai multe confirmari”a spus Dr. Djousse.

*detalii pe http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news



«Inapoi

POSTA MEDICALA
Stiri MEDICALE

Legaturi Utile
anunturi gogle

Newsletter
Vrei sa primesti in adresa ta de e-mail noutati din lumea medicala? Aboneaza-te acum !

Email-ul tau


Copyright Medical Farma 2009-2016    Web Design realizat de DesignStart
Medicina Director Web director web  Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
Legaturi utile |      Trafic    - Partener Mxhost.ro -