Cabinet Medical Portal Medical
HOME Stiri Produse Farmacii Cabinete Homeopatie Evenimente Medicina Muncii
Sectiuni
HOME
Produse
Farmacii
Farmacii Bucuresti
Cabinete
   - Cabinete Stomatologice
   - Cabinete Homeopatie
   - Cabinete Pneumologie
Clinici
   - Clinici Veterinare
   - Cardio
Psihoterapie
Teste Genetice
Chirurgie
Homeopatie
Evenimente
   - Simpozioane MF
   - Medicina de Familie
   - A.M. Anti-Aging
   - SRATI
   - S.R.P
   - SRO
   - Pediatrie
   - Stomatologie SRS
   - Medicina Interna
   - Ultrasonografie
   - Congrese 2008
Dosare contractare 2009
   - CASMB
   - OPSNAJ
   - CASMTCT
   - CASIF
CAS judetene
Sarcina si Nasterea
Imagistica Medicala
Laboratoare
Medicina Alternativa
Medicina Muncii

Flux Stiri
RSS Flux RSS

Stiri - articole

††† ††† Doze mari ale unui medicament utilizat pentru combaterea cancerului pot reduce activitatea bolii si unele dizabilitati la persoanele cu scleroza multipla agresiva, a rezultat in urma propunerii unui studiu de scurta durata. In recidiva-remiterea (scaderea in intensitate) Sclerozei Multiple, forma cea mai comuna a bolii, pacientii au experimentat perioade in care au prezentat simptome urmate de intervale de remisie a bolii lipsite de simptome, atunci cand au utilizat medicamentul imunosupresiv ciclofosfamid.
††† In cei doi ani de studiu cu eticheta deschis„ in care au fost inclusi noua pacienti cu recidive-remiteri ale Sclerozei Multiple agresive, sase barbati si trei femei cu o medie de varsta de 35 de ani au primit 50 miligrame per kilogram pe zi de ciclofosfamid intravenos timp de patru zile consecutive.
††† Dupa un tratament continuat in medie timp de 23 de luni, pacientii au experimentat o reducere a dizabilitatilor in medie de 39.4 de procente si o imbunatatire de 87 de procente pe grile de functionare fizica si mentala. Imaginile obtinute prin rezonanta magnetica (RM) a aratat o descrestere a numarului mediu de leziuni ale creierului legate de Scleroza Multipla, de la 6.5 pana la 1.2 leziuni.
††† "Doze mari de ciclofosfamid (comercializat ca Cytoxan ori Neosar) au indus o imbunatatire functionala la majoritatea pacientilor pe care i-am studiat," a scris autorul principal Chitra Krishnan de la Bloomberg School of Public Health (Scoala de Sanatate Publica Bloomberg) din cadrul Universitatii Johns Hopkins din Baltimore. "La multi dintre acei pacienti, imbunatatirea functionala a fost sustinuta prin durata lunga a studiului (pana la 24 de luni) in ciuda absentei oricaror terapii imunomodulatoare in afara de tratmentul cu o doza mare initiala de ciclofosfamid," a concluzionat aceasta.
††† Studiul a fost publicat online saptamana aceasta in jurnalul Archives of Neurology (Arhive de Neurologie) si se asteapta sa apara in editia printata din luna August.
††† Ciclofosfamida a fost utilizata in combaterea unui numar de tipuri de cancer, inclusiv limfoame, mieloame multiple, leucemii, micoze fungoide, neuroblastoame, carcinoame ovariene, retinoblastoame si cancer de san. Medicamentul afecteaza functionarea celulelor imune cunoscute drept celule T si B.
††† Scleroza Multipla este o afectiune inflamatorie in care invelisul protectiv care acopera nervii celulelor degenereaza. Disfunctia autoimuna -- in care corpul se autoataca – se crede a fi legata de Scleroza Multipla.
††† "Acest tratament imunoablativ (o terapie referitoare la sistemul imunitar care implica distrugerea unei populatii de celule) cu Ciclofosfamida la pacientii cu Scleroza Multipla agresiva merita sa fie studiat si poate fi o alternative transplantul de maduva osoasa," au concluzionat autorii studiului.

«Inapoi

Legaturi Utile
anunturi gogle

Copyright Medical Farma 2009-2016    Web Design realizat de DesignStart
Medicina Director Web director web  Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
Legaturi utile |      Trafic    - Partener Mxhost.ro -