Cabinet Medical Portal Medical
HOME Stiri Produse Farmacii Cabinete Homeopatie Evenimente Medicina Muncii
Sectiuni
HOME
Produse
Farmacii
Farmacii Bucuresti
Cabinete
   - Cabinete Stomatologice
   - Cabinete Homeopatie
   - Cabinete Pneumologie
Clinici
   - Clinici Veterinare
   - Cardio
Psihoterapie
Teste Genetice
Chirurgie
Homeopatie
Evenimente
   - Simpozioane MF
   - Medicina de Familie
   - A.M. Anti-Aging
   - SRATI
   - S.R.P
   - SRO
   - Pediatrie
   - Stomatologie SRS
   - Medicina Interna
   - Ultrasonografie
   - Congrese 2008
Dosare contractare 2009
   - CASMB
   - OPSNAJ
   - CASMTCT
   - CASIF
CAS judetene
Sarcina si Nasterea
Imagistica Medicala
Laboratoare
Medicina Alternativa
Medicina Muncii

Flux Stiri
RSS Flux RSS

Stiri - articole

La bărbații fumători care beau cafea și ceai este mai redus riscul de accident vascular cerebral cauzat de un blocaj, au fost concluziile unui nou studiu.

"Consumul de cafea si de ceai ar putea reduce riscul de accident vascular cerebral, deoarece aceste bauturi au proprietăți antioxidante," sustine Dr. Susanna C. Larsson, de la Institutul Karolinska, Stockholm, Suedia, și colegii sai în revista Stroke.
Echipa lui Larsson a examinat legăturile dintre consumul de cafea si de ceai si riscul de producere a diferitelor tipuri de accident vascular cerebral cum ar fi hemoragie cerebrală și hemoragia subarahnoida, ambele fiind provocatoare de accident vascular cerebral prin inundarea creierului cu sange si infarct cerebral, care este cel mai frecvent tip de accident vascular cerebral cauzat de blocarea unei artere care alimenteaza creierul cu sange. Acest tip de accident vascular cerebral este deseori cauzat de solidificarea arterelor (ateroscleroză).

Ateroscleroza
Campania a inclus 26556 de adulti de sex masculin, fumători care au participat la un studiu de prevenire a cancerului. Subiectii au oferit informații privind dieta, inclusiv consumul de cafea si de ceai, la începutul participarii la acest studiu. Nici unul dintre bărbați nu au avut antecedente de accident vascular cerebral la momentul inceperii acestui studiu.
Pe parcursul a 13 ani de monitorizare, au fost inregistrate 2702 de cazuri de infarct cerebral, 383 hemoragii intracerebrale, 196 hemoragii subarahnoide și 84 atacuri cerebrale nespecifice.
După luarea în considerare a vârstei și prezenței factorilor de risc de accident vascular cerebral, cercetatorii au constatat că bărbații care au băut 8 sau mai multe căni de cafea zilnic au avut riscul de infarct cerebral cu 23 la sută mai redus decât cei care au băut mai puțin de 2 cani de cafea pe zi.
Bărbații care băut 2 sau mai multe căni de ceai zilnic, a avut un risc de accident vascular cu 21 la sută mai scăzut față de bărbați care nu au baut ceai.
Nu a fost observată o asociere între consumul de cafea si de ceai și hemoragia intracerebrala sau subarahnoida.
Aceste rezultate, încheie cercetatorii, "sugerează faptul că in cazul consumului mare de cafea si de ceai se poate reduce riscul de infarct cerebral în rândul bărbaților, independent de factorii de risc cardio cunoscuți."
"Efectele benefice ale consumului de cafea si de ceai asupra riscului de infarct cerebral sunt biologic plauzibile deoarece cafeaua si ceaiul conțin compuși fenolici cu proprietăți antioxidante, care pot preveni ateroscleroza," au concluzionat Larsson și colegii sai cercetatori.
Ei cred ca aceste concluzii ar trebui să fie confirmate și în cazul femeilor sau al nefumătorilor.«Inapoi

Legaturi Utile
anunturi gogle

Copyright Medical Farma 2009-2016    Web Design realizat de DesignStart
Medicina Director Web director web  Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
Legaturi utile |      Trafic    - Partener Mxhost.ro -